Speellijst

A Love Unsung

Een componist, wanhopig op zoek naar inspiratie, ontmoet zijn muze en grote liefde. Plots schrijft de muziek zichzelf en lijkt een periode van gepassioneerd nieuw werk en onbekommerd geluk aangebroken. We kijken met de componist terug naar die tijd, waarin alles goed leek te komen. Maar langzaamaan begint ook dit geluk onoverkomelijke barsten te vertonen.

A Love Unsung is een nieuwe opera van Robert Zuidam zónder zang: “Er wordt in gesproken, gefluisterd, geschreeuwd, gemusiceerd, maar niet gezongen. Een bijzonder element in het stuk vormt de hartslag van de muze, die bij wijle versterkt wordt en meeklinkt terwijl er gespeeld wordt. Een vreemdsoortig en zeer gelaagd percussiestuk dat de luisteraar geen seconde met rust laat.”

A-Love-Unsung-poster

Dit multimediale muziektheater schakelt continu tussen actualiteit en herinnering. Waarin hartstochtelijke liefde perspectief biedt op prachtige muziek. En de componist gekweld wordt door wroeging, achtervolgd door het fantoom uit zijn verleden.

De vier musici van The Stolz Quartet voeren A Love Unsung live uit. De Vlaamse acteur Johan Leysen levert een indrukwekkende bijdrage op het witte doek.

Ook na het bevrijdende slot zal deze obsessionele zoektocht nog lang naklinken.

Recensies

NRC noemde de zangloze opera het hoogtepunt van Operadagen Rotterdam (****) en Opera Magazine schrijft: “Met A Love Unsung creëerden de makers een voorstelling waarbij je in de zaal verbaasd en zelfs teleurgesteld opkijkt als het afgelopen is. Van mij had het nog langer mogen duren.”

Spelers

Hobo: Marieke Schut
Viool: Jellantsje de Vries
Altviool: Liesbeth Steffens
Cello: Doris Hochscheid
Acteur: Johan Leysen

Met dank aan

Componist: Robert Zuidam
Libretto: Emmanuelle Maridjan-Koop
Regie: Kees Stolze
Eindregie: Paul Koek
Scenografie: Jan Boiten
Camera: Robert Weelinck
Kostuums: Van Delft & Co
Fotografie: Tim Stet / Yon Gloudemans
Ontwerp: Maar Echt!
Productie: Villa Stolz

Er zijn helaas geen voorstellingen gevonden.