Ons repertoire

Concertprogramma’s

The Stolz Quartet - concertprogramma's

Alle Dertien Goed

Hoogtepunten uit het allerbeste van de klassieke muziek. Neuriën, klappen en fluiten.

Muziek die iedereen kent, of op z’n minst herkent. En omdat het daar zo toe uitnodigt, vragen we het publiek (onder deskundige begeleiding van The Stolz) naar hartelust te participeren. Kortom, een enerverend en tikje interactief concert met onvergetelijke muziek. Van Mozart, met een romantisch verhaal over het ontstaan van het hobokwartet en een kleine proeve 2 tegen 3 klappen. Van Bach, die speciaal voor de oboe d’amore het mooiste langzame deel schreef, voor zijn overleden zoon. Van Haydn, hoffelijke muziek van een zeer hoffelijk man. Van Ravel rasechte dansmuziek, geweldig bewerkt voor The Stolz door Rob Zuidam. En van Borodin (iets minder bekend dan de rest, maar niet minder meeslepend), met een kijkje in de grootse Russische ziel.

Alle Dertien Moeilijk

TheStolzQuartet-alle13moeilijkThe Greatest Hits uit de wereld van moderne gecomponeerde muziek

Voor beginners, dus mét uitleg over wat je hoort en waarom dat zo onwaarschijnlijk mooi is. Michiel Romeyn, markant, welbespraakt, humoristisch, en ook nog bekend van de televisie, komt uitleggen waarom hij sinds kort kippenvel krijgt van deze muziek.

De aller-allermooiste fragmenten en momenten van Neerlands meest complexe componisten als Klaas de Vries, Theo Verbey, Rob Zuidam en Vanessa Lann. Alle vier schreven zij muziek speciaal voor The Stolz Quartet.

Daarnaast knallers van wereldberoemde moeilijke muziekmakers als Isang Yun, Elliot Carter, Stockhausen, Ligeti, Oliver Knussen en Sean Shepherd, voorzien van anekdotes uit de eerste hand over deze, zich vaak wonderlijk gedragende, heren zelf.

The Stolz goes British

Oliver Knussen and other British rarities

19557-460x250Dat krijg je er van als je op een eiland leeft: unieke muziek. Echt, de mooiste muziek voor hobo en strijkers komt uit de Britse geest. The Stolz speelt daarom een meesterwerk van hun goede vriend Oliver Knussen, waarschijnlijk de bekendste componist van Engeland op dit moment, met een ontroerend verslag op film van hoe wij met hem aan zijn kwartet hebben gewerkt. Andere bijzondere geesten maken het programma compleet: wonderkind Sean Shepherd en de geniale Ruth Crawford Seeger. Gouwe ouwe Benjamin Britten en de Favourite Composer of Most British Contemporary Music Lovers: Gordon Jacob.

Nederlandse Grootmeesters en hun inspiratie

Nederlandse Grootmeesters en hun inspiratie, een geweldig programma waarin wij nieuwe werken van beroemde Nederlandse componisten spelen, de inkt was nog nat en de stukken zijn speciaal voor ons geschreven en bewerkt.

“..een heerlijk ontspannende spannende avond!”

“Vuurwerk klinkt er opeens.., schitterend en virtuoos..”